Livet i Frihet

Följ våra resor i världen, utan måsten och stress. Just nu - Transsibiriska järnvägen ✅ Asien 150930-160603

Bussar, vatten och trädtoppar

Publicerad 2016-03-24 02:04:32 i Allmänt,

Blue Lagoon i Vang Vieng var tydligen inte i en grotta, utan vid en grotta. Same same but different. 
Det var vackert, men litet och vi fick trängas med ganska mycket folk. 
Dagen efter åkte vi med mini-buss upp till Luang Prabang. Färden gick genom och över stora berg och djupa dalar. Vi var lyckliga att vi höll oss på vägen då vi konstaterade att vägräcken saknades vid se branta stupen. Fin utsikt hade vi i alla fall i sisådär fyra timmar. 

Vi kom fram till Luang Prabang och hittade oss ett boende med både ac och hyfsat internet, gick runt och kikade lite och upptäckte staden. 
Dag nr två i LP åkte vi till det stora vattenfallet Kuang Si, det vattenfall som vi sett när vi googlat Laos och hade som mål att komma till. 
Vi satte oss i en tuktuk och for iväg, 45 min senare var vi framme. En kort promenad genom djungeln och där var det! I olika små nivåer och stora fall, blandat tillsammans i harmoni. Stora och små pooler som man kunde bada i, djupa och grunda. Tyvärr var det fler än vi som upptäckt detta magiska ställe, så vi var långt ifrån ensamma. 
Efter mycket foton och lite badande var det dags att gå tillbaka till tuktuk och åka tillbaka till staden. 

På kvällen mötte vi två svenska tjejer som vi träffat på både på nattbussen från Pakse till Vientiane och sedan i Vang Vieng. Vi gick och tog en öl och planerade våra gemensamma dagar. 

Dag nr tre åkte vi till Kuang Si vattenfall igen, den här gången alla fyra. Det blev mer badande och mindre foton den gången. 

Dag nr fyra hade vi bokat för en hel äventyrsdag! Idag skulle vi åka linbana och klättra runt på en hinderbana långt uppe bland träden, lyckligtvis fastspända. 
Vi började med att åka linbana, 35, 45 och 55 meter över marken svävade vi fram. Härlig känsla! 
Efter det blev det lunch och sedan skulle hinderbanan tas an. Upp igen och gå över en vinglig bro, sedan svajiga vajrar innan det var dags för att klättra spindelnät, gå på träklossar som svingade och däck på lina. Allt var otroligt ostabilt och en riktig utmaning både fysiskt och psykiskt. 
Efter detta var vi utmattade alla fyra och behövde minst sagt en dusch. 
När vi kom tillbaka fräschare vi upp oss snabbt son attan för att sedan gå till nattmarknaden och hugga in på "buffén" som dukas upp varje kväll. 
Buffén innebär att du får en djup tallrik som du får fylla med vad du vill, så mycket du anser får plats, av det som finns på ett enormt bord, detta för 15kr/tallrik. Vi åt middag här alla dagar och saknar det nu när vi inte längre är där. 
Efter middagen bokade vi buss tillbaka till Vang Vieng för att börja röra oss mot Vientiene och därmed Sri Lanka. 

Dag nr fem, eller igår, åt vi bara frukost innan det var dags att hoppa in i en tuktuk till busstationen och sedan en mini-buss. Resan som skulle ta 4-5h blev först försenad en timme och tog sedan 6,5h istället. Detta med en förare som envisades med att stänga av ac'n trots att det var temperatur vulkanutbrott i den lilla bussen. 
Vi lämnade alltså LP vid kl 8,45 och kom fram till Vang Vieng kl 16,30. Vi var minst sagt sega. 

Idag har vi precis vaknat och har bokat en större buss som ska ta oss till Vientiane på 4h, vi hoppas att det stämmer. Sedan spenderar vi två nätter i huvudstaden innan vi beger oss till Sri Lanka med mellanlandning i Kuala Lumpur. 

Glad påsk på er där hemma! Vi ser tyvärr ingenting av den här borta. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela