Livet i Frihet

Följ våra resor i världen, utan måsten och stress. Just nu - Transsibiriska järnvägen ✅ Asien 150930-160603

Tillbaka i Ho Chi Minh

Publicerad 2016-01-31 03:30:27 i Allmänt,

Nu har vi precis kommit tillbaka till Ho Chi Minh. 

Våra dagar i Nha Trang blev lite annorlunda mot vad vi från början tänkt oss. 
Dag 1 hade vi sol och var på stranden. Precis som vi tänkt oss. 
Dag 2,3,4 & 5 var det molnigt, blåsigt, lite smått regn och ibland så kallt att vi frös ordentligt och fick ta till våra tjocktröjor för att kunna vara ute. 
Vi använde dessa dagar till att gå runt och kika på staden. En dag gick vi hela vägen till ett spa mitt ute i ingenstans och badade lerbad och mineralbad. Att bada i lera var en kul och annorlunda upplevelse. Vi fick vårt privata badkar för två personer som fylldes upp med varm/ljummen lera, otroligt härligt. Vi upptäckte att man flyter extremt bra dessutom, det är faktiskt så att det inte gick att hålla sig på botten såvida man inte höll i något och tröck sig ned. Så där låg vi, flytandes i varm lera i ca 30 min och njöt av värmen. Efter det spolades vi av i varma duschar för att sedan hoppa ned i mineral-badet. När man kände sig klar hade man tillgång till alla vanliga pooler. Vi kände oss fram till den varmaste då kylan i luften var outhärdlig och hoppade ned tills vi liknade russin. 

Dag 6 & 7 återvände tack och lov solen och ju fick två efterlängtade dagar på stranden. 

Igår tog vi tåget från Nha Trang kl 19 och skulle vara framme i HCM kl 04. Tåget blev minst sagt försenat, dock inget oss emot, vi fick ju chans att sova lite till. Vi anlände till HCM runt 7,30 istället. Med lite folk på tåget hade vi dessutom en hel hytt med 4 bäddar för oss själva. 

Så nu återstår 3 dagar i HCM innan vi beger oss tillbaka till Thailand. 3 dagar som jag ska äta baguetter för glatta livet! 

Sedan väntar nästan en vecka i Hua Hin innan vi ska till Bangkok för att möta upp min kära Mamma och Pappa! Jag började nedräkningen tills det redan i Filippinerna, snart så, snart får jag umgås med mina föräldrar i två hela veckor. Jag trodde aldrig jag skulle längta så mycket efter en sådan sak. 

På tåget på väg till Nha Trang 

Glass i majs-rör, förvånansvärt gott. 

En stycken kyrka 

Badförbud när det blåste som mest.. 

Monstervågor på ca 3-4 meter 

Som sköljde upp över hela stranden 

En ranglig bro vi gick över för att komma till spaet

Ingången vid spaet

Lerbad! 

Mums! 

.... 

Eeeh.. De har missat något. Ultra slim?


En kattkompis vid en bar

Vad vi halvt levt på

Äntligen en dag med sol! 

☀️ 

Sol, strand och en kokosnöt, då är livet bra. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela